Cadenza

עלינו

המטרה של CADENZA היא להביא שמחה ולהצית את הניצוץ שמחבר בין אנשים במרחבים ציבורים בעזרת כוחה של המוזיקה

Picture of a Cadenza's piano

אם אתה יכול לחלום את זה, אתה יכול לעשות את זה.
(וולט דיסני)

בכיכר ספרא בירושלים ניתן להבחין בכל יום במחזה יוצא דופן. במרכז הכיכר מוצב פסנתר רחוב אליו ניגשים לאורך כל שעות היממה נגנים, חובבים ומקצועיים – המנגנים להנאתם וממלאים את החלל הציבורי במוזיקה. עוברי אורח לא נשארים אדישים למראה ולצלילים. הם נעצרים, מאזינים לנגינה, לעתים מצטרפים בשירה, וזוכים על הדרך לפגוש אנשים שעמם כנראה לא היו מתחברים לעולם."האמת היא שאני כלל לא מנגן", מספר ד"ר דן קאופמן, מי שהמציא והוציא לפועל את מיזם פסנתרי הרחוב. "אני במקצועי חוקר ומרצה באקדמיה, ואל עולם פסנתרי הרחוב הגעתי מתוך התעסקות בסוגיות של פיתוח עירוני. היתה לי הרבה סקרנות כלפי המרחב הציבורי – ובעיקר סביב העובדה שהמרחב הציבורי כמעט אינו מייצר אינטראקציות חברתיות".אחרי שהגיע למסקנה כי מוזיקה יכולה להפוך את המרחב הציבורי למקום חברתי יותר, שמח ומחבר – נדרש קאופמן לבחור את כלי הנגינה הנכון. "לא הגעתי מיד לפסנתר", הוא מגלה. "ניסיתי לחשוב על כלי נשיפה, על תופים, על נבל ועל גיטרה – אבל התופים עושים יותר מדי רעש, בנבל לא מספיק אנשים יודעים לנגן וגיטרה אפשר להביא מהבית. כך הגעתי לפסנתר".

עמידים לכל מזג אוויר
כדי להביא את המוזיקה ואת המפגש החברתי אל המרחב הציבורי, החליט קאופמן לייסד את חברת Cadenza הישראלית. מאז הקמתה ועד היום, החברה עוסקת בפיתוח של פסנתרי רחוב ייחודיים ועמידים לכל מזג אוויר. הפסנתרים של Cadenza מתאימים להצבה בתנאי חוץ בארץ ובעולם. "פסנתר כנף המוצב במרחב הציבורי נהנה מכל ההוד וההדר של אולמות הקונצרטים הגדולים.

Picture of a Cadenza's piano

זהו אלמנט גדול ומרשים שאיש אינו מצפה למצוא ברחוב", מסביר קאופמן. "מהרעיון הראשוני שלי ועד להצבת פסנתר מנגן ברחוב צפו ועלו מספר רב של אתגרים טכנולוגיים. אחרי הכל, פסנתר בנוי מעץ ומכיל מאות חלקים נעים ועדינים. הצבתו בתנאי חוץ, כשהוא חשוף לתנאי מזג אוויר קשים ומשתנים ולשימוש אינטנסיבי על ידי עוברי אורח - נראית משימה שהיא על גבול הבלתי אפשרי".המסע של קאופמן לפיתוח פסנתר הרחוב היה ארוך וממושך. אל המסע הצטרפו מספר משקיעים שהתלהבו מהרעיון. המיזם אף זכה במענק מטעם רשות החדשנות, דבר שאיפשר לו לצאת לדרך. "היום אנו יכולים לומר בסיפוק שאנחנו החברה החלוצה והמובילה בתחום שפועלת בזירה הבינלאומית, ומייצרת פסנתרי רחוב עמידים וחכמים היכולים להיות מוצבים בתנאי חוץ בכל מקום בעולם ולפעול לאורך שנים", אומר קאופמן ומציין כי הפסנתר שפיתחה חברת Cadenza משלב מערכות טכנולוגיות מורכבות.הוא מסביר שהפסנתרים מצוידים במערכת ניהול ובקרה חכמה, המאפשרת שליטה מרחוק, קביעת שעות פעילות ועוצמת הנגינה, לצד קבלת נתונים טכניים ודוחות נגינה המתעדים את היקף השימוש בו. בנוסף, האנרגיה הנדרשת להפעלת מערכות הפסנתר מופקת כולה מהשמש באמצעות פאנל סולארי ייעודי שתוכנן ועוצב במיוחד לפסנתר ומוטמע במעטפת הבטון שלו."אחד הרגעים המרגשים בחיי היה כשהסתובבתי עם האחראים על פיתוח מרכז העיר ירושלים כדי למצוא מיקום מתאים לפסנתר הראשון שייצרנו. המחשבה שמה שהיה עד לאחרונה בגדר רעיון עומד להיות מוצב באחת הערים המורכבות והטעונות ביותר בעולם היתה ממש בגדר הגשמת חלום עבורי", מספר קאופמן ומציין כי פסנתר הרחוב הראשון מוצב בירושלים כבר משנת 2017 ופועל מאז ברציפות עד היום.

פסנתר רחוב חכם עם ויתרונות טכנולוגיים
ב Cadenza מציינים כי הפסנתרים שפיתחה החברה נהנים מיכולות טכנולוגיות מתקדמות. "אנחנו מסתכלים על הפסנתרים שלנו כפסנתרי רחוב חכמים – Smart Outdoor Pianos. מצד אחד, אנחנו מביאים לרחוב מוצר שנראה בדיוק כמו הפסנתר הקלאסי, ומאידך אנחנו משלבים בפסנתר מערכות ניהול ובקרה מתוחכמות המאפשרות לנו להתאים אותו לסביבות שונות ולאתגרים של החיים האורבניים במאה ה-21", אומר קאופמן. "היכולת לשלוט בשעות הפעילות של הפסנתר ובעוצמת הנגינה בו מאפשרת לו גם לעמוד בחוקי הרעש העירוניים ולא להוות מטרד. פיתחנו מערכת ניהול חכמה היושבת בענן, ומתקשרת עם כל פסנתר בעולם לצורך עדכונים ושדרוגים מרחוק. כל לקוח מקבל גישה לפסנתרים שבבעלותו ובאמצעות אפליקציה הוא מסוגל לשלוט על הפסנתר ולקבל את הנתונים שהמערכת מפיקה".

Picture of a Cadenza's piano

בחברת Cadenza מסתכלים בגאווה על היכולת של פסנתרי הרחוב לחולל אינטראקציות חברתיות מגוונות ולשפר את המרחב הציבורי. "אחת המגמות הכי בולטות בתחום התכנון האורבני היא לייצר קהילה. מתכנני ערים עסוקים רבות בתרומת המרחב הציבורי להפגת בדידות, למפגש בין אוכלוסיות שונות ולבניית קהילות. הפסנתרים שלנו משרתים בדיוק את המטרות האלו", אומר קאופמן לסיכום. "הפסנתר הוא חלק ממגמה עולמית בתחום התכנון העירוני הנקראת Placemaking הרואה בפיתוח המרחב הציבורי מרכיב מהותי בהתפתחותה הכלכלית של העיר ובחוסנה החברתי והקהילתי. כשאני רואה את הפסיפס האנושי שמגיע לנגן ולשיר יחד סביב הפסנתר אותו יצרנו, אני מתמלא סיפוק ויודע שהבאנו משהו מיוחד לעולם"

Picture of a Cadenza's piano
ד"ר דן קאופמן
מייסד ומנכ"ל - CADENZA

מפיחים חיים חדשים בכל מרחב

בואו ללמוד איך CADENZA יכולה לשנות כל מרחב

כל פסנתר של CADENZA מבטא את המרחב שבתוכו הוא מוצב ומייצר מפגשים מוזיקליים ייחודיים לכל מקום, זמן וקהילה